mandag den 7. september 2009

Årets begivenhed er den...

..forlængede week-end tur, der som sædvanlig gik til Holbøl Landbohjem, som ligger i grænselandet Danmark/Tyskland. Der er ingen af os, der kan huske hvor mange år vi er kommet her på landbohjemmet, men det er sikkert og vist - det er hver gang ligesom at komme hjem, når vi trætte efter den lange køretur fra det midtjydske træder ind over tørtærsklen til hjemmet og hilser på Finn, landbohjemmets vært og ånd.

Og ALLE familiens medlemmer kan ALTID rykke en Week-end ud af kalenderen.

Hvorfor vender vi hver år tilbage?
For det første skal der altid et ½ års forberedelse til inden aftalen er i hus. Der skal et godt stykke benarbejde til, som begynder først på året. Som hvert år, skal giverne (Birte og Jørgen) først overbevises. I første omgang siger de altid nej. I anden omgang igen nej - lidt spagere, for til sidst - efter flere telefonsamtaler og adskillige måneder efter - at nå frem til den forståelse, at det drejer sig altså om en tradition på højde med juleaften. Så bliver der koordineret på kryds og på tværs - til sidst bliver der fundet en week-end, hvor samtlige 6 voksne og 7 børn kan.

Hvad laver vi så i løbet af week-enden?
Vi spiser og spiser og...spiser. Der er overvældende bufféer, der ikke kan gøres efter af noget andet spisested i universet. For det første er der altid mad til minimum 50 personer (vi er 13 ialt). For det andet så elsker vi alle god mad.
Vi spiller kort, terningespil, pakkespil , alle spil. Denne week-end blev der satset i kampen Danmark-Portugal.

Vi er kulturelle...Vi har hvert år en dagstur til en seværdighed i grænselandet. Årets tur gik til Friedrichstad i Slesvig. En hyggelig hollandsk inspireret landby med kanalrundfart, små hyggelige butikker og gamle huse.






































Og som altid....Vi kæmper en brav kamp for at have alle vores indkøbte varer i bilen...

Tak for en dejlig week-end, kære svigerfamilie.

10 kommentarer:

  1. Hvor må det være skønt, at have en familie, man kan lave den slags traditioner med. Det ser ud til at I har haft en dejlig tur.

    SvarSlet