søndag den 26. september 2010

Mit køkken..




...er optaget. Hele langbordet er fyldt op med alt hvad der skal til for at bage squash-kage. En god svampet én, har Katrine lovet. Det dufter, og vi glæder os..





Jeg studerer strikkebøger, købt hos Antikvarhandleren i Hadsund. I "Tidløs strik" fra 1979 står der: Børnene på Shetlandsøerne lærte at strikke meget tidligt. De fik et par strikkepinde allerede ved 4-års alderen, men ikke for at strikke med dem. Et barn holder strikkepindene som det ser moderen holde på sine, og foregiver at strikke, fører pindene op og ned som om det former masker, og får på denne måde rytmen og hastigheden ind. Dette var vigtigt, for en shetlandsk kvinde strikkede ca. 200 masker i minuttet. Måske jeg skulle lave en hurtighedstest til sammenligning?

13 kommentarer:

  1. Ja det kunne da være spændende så må du lige fortælle om du også kan klare 200 m. i minuttet.

    SvarSlet
  2. Det kommer vist an på hvilke masker det er. Hvis det kun er ret masker, skulle det nok være muligt at klare det, men nok ikke i flere timer i træk - det kunne selvfølgelig være en ny motionsform - "strik-fitness";)

    SvarSlet
  3. Det kunne også være, at du blot skulle lade disse kvinder rekord strikke, mens du strikkede, som du nu gør ;)

    SvarSlet
  4. Det lyder som en aktivitet, for mødre, som gerne vil holde ungerne ( pigerne) i ro. Måske det skal prøves hvis jeg en gang får børnebørn.

    SvarSlet
  5. Helvig og Charlotte, jeg klarede 50 vrangmasker i minuttet - så leve af at strikke, som de gjorde dengang, det kan jeg ikke:-)

    Mutter, jeg "hyggestrikker" kun, heldigvis skal jeg ikke leve af det:-) 50 masker/minut kommer man ikke langt med:-)

    Folehaves univers, det var med henblik på indtjening, at de skulle lære at strikke hurtigt - jeg synes faktisk, det er en fantastisk idé, hvis du lærer dine kommende børnebørn at strikke:-)

    SvarSlet
  6. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet