onsdag den 17. november 2010

Sygemeldt med stress

Efter forlænget week-end på 4 dage, møder jeg ind i aftenvagt i mandags. Jeg skal lige orienterere mig i vores nyhedsbog, da der på bare 4 dage kan være sket mangt og meget på sådan en stor afdeling som vores.Ting kan have flyttet plads, procedure og samarbejdsaftaler med andre afdelinger kan være ændret osv. Jeg læser, at endnu én af mine kollegaer er blevet sygemeldt med stress/depression. Det går op for mig, at det næsten er hver gang, jeg åbner den nyhedsbog, at der er melding om sygdom i form af stress eller depression.
De to diagnoser.
Hvad er det, vi gør ved hinanden? Eller handler det om den enkelte selv? Forventninger til egen præstation, mestring? Livskrise? Er det arbejdet eller privatlivet? Måske lidt af hvert? Jeg tror det er individuelt. Da jeg står og læser i nyhedsbogen, kommer én af mine kollegaer ind i personalerummet, vi hilser og hun siger straks: "Ja, hvad gør vi? Jeg mener, hvad kan vi som kollagaer, gøre?" Jeg kan ikke give noget fornuftigt svar...

11 kommentarer:

  1. Ja jeg kender det. Først og fremmet kan arbejdspladsen ørger ofr at ansætte gode og kompetente ledere som anderkender peronalet.

    Bliver man anderkendt, hørt og forstået så holder man nemlig til langt mere.

    Dernæst å skal man have en stress politik og man skal kigge dybt i egne rækker og tage det alvorligt når det sker gang på gang at nogen sygemeler sig pga stres/depression.

    Så må man ændre på sine arbejdsrutiner, ansætte flere/rokere arbejdtimer om. Og noget af det vigtigete er altså en anderkendende ledelse.

    pøj pøj ...

    SvarSlet
  2. Ja, du har helt sikkert ret, men det synes jeg jo, vi har. Og jeg synes vi er rigtig gode til at passe på hinanden, og jeg synes vi er gode til at "sluse" de raskmeldte kolleger ind igen. Måske er det ikke godt nok - jeg har svært ved at se, hvordan vi ellers kan forbedre arbejdsmiljøet.

    SvarSlet
  3. Det er desværre noget der ofte ses på arbejdspladser. Men hvis det på ledelsesplan er ok, mon det så ikke handler om den enkeltes egne forventninger til job og privatliv, som ikke helt kan forenes... men det er en svær situation for den sygemeldte, som ikke altid kan definere hvad der har udløst stress'n/depressionen..

    SvarSlet