mandag den 19. marts 2012

Lektiehjælp på fransk manér

Det ultimative er at have en ægte fransk udvekslingsstudent ved sin side, når man skal lave fransk aflevering til på fredag. Den ene taler fransk og den anden engelsk - uh ha som det går. En positiv oplevelse er det at have Samuel boende. Længe og langt skal man lede efter så høflig, åben og imødekommende ung mand.
Det vil blive sørgmodigt på torsdag, når vi skal sige farvel. Trods mine tre års fransk i gymnasiet der for 27 år siden, er det forbavsende tåbeligt og latterligt, så lidt fransk jeg kan tale. Én eller to sætninger indimellem kan jeg få sat sammen, og det er så dét.
Så er mindstepigen 12 år fra i dag, hun har valgt at aftensmaden skal indtages på McDonalds.

Uh ha, som det passede hende.

14 kommentarer:

  1. Uha,ja, det franske er aldrig helt kommet på plads i min mund heller..... , men jeg kan vist stadig læse det:)

    Tillykke med både fødselsdag og kørekortet i familien.

    SvarSlet
  2. Jeg fik heller ikke lært at tale fransk - i hvert fald ikke sådan at franskmændene kunne forstå det !
    Dejligt med sådan noget udveksling - det udvider den mentale horisont betragtelig.
    God dag til dig og dine.

    SvarSlet
  3. Jeg har aldrig lært fransk, så jeg er vist glad for at der ikke er en fransk udvekslingsstudent her i huset :-) Men en tysk eller engelsktalende ville jeg godt kunne snakke med!

    Spændende og berigende må det ihvertfald være at have sådan en udvekslingsstudent boende!

    Tillykke med mindstepigen - min yngste er også 12; det er nærmest sådan en slags "overgangsalder" mellem barn og ung......

    SvarSlet
  4. tillykke med mindstepigens 12 år.

    Jeg kan heller ikke huske så forfærdelig meget fransk længere :s æv æv og vi tager trods alt tit til Frankrig, men vi klarer os alligevel.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  5. Uh, sådan har jeg det med det tyske. Vi skal have udvekslingsstudent her i slutningen af april. Så jeg håber hendes franske er bedre end mit tyske.

    SvarSlet
  6. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet