mandag den 11. juni 2012

Grænseoverskridende

Det var da ikke med megen entusiasme, at jeg drog på akut-kursus i morges. Så spændt, og fuld af forventning om alt det man kan dumme sig med, når man skal forestille at være agerende akut psykiatrisk sygeplejerske i teamtrænings seancer med figuranter. Men selvom jeg bestemt ikke bryder mig om rollespil, og jeg konstant er tvunget til at træde over den grænse, jeg tror, jeg har - selvom jeg følte mig ligeså dum som jeg havde forestillet mig, jamen så kan jeg ikke komme udenom, at jeg har fået nogle gode redskaber med mig - jeg føler mig bedre rustet til engang når - om nogle år - at det akutte psykiatriske område skal slås sammen med det akutte somatiske område. Jo, det kan nok betale sig at hive sig selv op i de små nakkehår, selvom det gør vanvittig ondt:-)
Jeg har så fri i næsten en uge, og så skal jeg være lige her,
 for der er fliser, der skal fejes,
 og en have, der skal nusses,
en muldvarp, der meget snart skal fanges, der er vinduer og et træværk der skriger efter maling. Min dag viste sig trods alt at være vellykket, sådan kan man blive så overrasket. Håber din dag har bragt dig gode oplevelser:-)

11 kommentarer:

 1. Som børn legede vi os jo også til lærdom. Vi var i roller (far, mor og børn). Som voksen bliver man forlegen ved at spille en rolle på den måde, men du har et i, at der meget at hente, selv om man lige skal overvinde, at det føles åndssvagt. Det vigtigste er, at du føler dig bedre rustet, så skidt med om metoden kan virke grænseoverskridende. Heldigvis er det jo ens for alle deltagere.
  God fornøjelse med havearbejdet og hav en god dag.

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå at det må være udmattende at træde op i noget man ikke er så stærk i - men vejen til indsigt er vist kortere på den måde.
  Jeg tænker at det må blive en stor mundfuld at lægge den akutte psykiatri sammen med den akutte somatik - det vil kræve merviden på et alt for stort område, efter min ringe mening.
  Dejligt sted du bor, der ser hyggeligt ud.

  SvarSlet
 3. Ja det der rollespil er altsaa nogle gange lidt graenseoverskridende med mindre man er den foedte skuespiller ( og det er jeg bestemt ikke).God friuge.

  SvarSlet
 4. De der rollespil kan altsaa nogle gange blive ret granseoverskridende medmindre man er den foedte skuespiller ( og det er jeg bestemt ikke hihi) God friuge.

  SvarSlet
 5. Jeg forstår godt du synes det er grænseoverskridende, men godt du fik noget brugbart ud af det , på trods :-)
  Det bliver så fint ved jeres fristed.
  Min bedste oplevelse idag har været, at min datter Sine fik 12 i sin mundtlige eksamen på universitetet.
  At det går ens børn godt er noget af det skønneste.

  SvarSlet
 6. Uf, jeg bryder mig heller ikke om den slags "rollespil", men ingen tvivl om at det er en god måde at lære nyt på.
  Hvor ser der hyggeligt ud i Gåsehaven; håber du får en dejlig friuge... ;)

  Kh Britta

  SvarSlet
 7. Godt, at du er kommet godt over dit kursus. Men sig mig lige engang: er det dit alvor, det der med at blande akut psykiatri og akut somatik i fremtiden? Er der virkelig planer om det????

  SvarSlet
 8. Kære medlæsere:-)

  Ja det er derfor uddannelsen til akutlæge og akut sygeplejerske er oprettet. Det er den store plan, at fra ca 2016 skal alle akutte specialer slås sammen til en stor fælles akutmodtagelse: FAME (Fælles Akut Modtage Enhed) ALLE specialer: medicin, organkirurgi, neurologi, urologi, ortopædkirurgi, gynækologi, pædiatri, geriatri OG psykiatri. Vores uddannelse baserer sig på modtagelsen af den akutte patient - uanset speciale. Ideen er vel tyvstjålet fra de modtagerenhederne i USA - kan I lige se det for jer:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det virker helt vildt i mine ører - er der gode erfaringer at trække på fra USA?

   Slet
 9. Dejligt med en lille uges fri - og ja, der er altid nok at tage fat på i hus og have :-) Og som regel er arbejdet jo helt hyggeligt, når først man kommer igang (måske lige bortset fra det med muldvarpejagten)!

  SvarSlet
 10. Som det da lyder dejligt med en friuge. Eller fri og fri, det er vel så meget sagt, med alle de projekter du skal igennem:-)

  SvarSlet