lørdag den 22. december 2012

Hjem til jul

Vi holder jul hjemme hos os selv hvert år. Mine forældre holder helst jul på "Midtgård", for her er min far født, og han har aldrig fejret julen andre steder end på den fædrene gård. Ja faktisk, så har han i 72 år klaret at bo på samme matrikel, kun afbrudt af måneders tjeneste som soldat og få måneders landbrugsskole. Med 1 datter (mig)  og 4 sønner har han altid håbet, at én af os førte den flere hundrede år gamle slægtsgård videre. Den sejeste og sindigste af os har taget valget, så vi andre fortsat kan komme her i vores fødehjem, og vi er taknemmelige, og har stor respekt for den beslutning.


Min lillebror og hans kæreste bor hus om hus med mine forældre, og alene dét kan jo fylde én med dyb respekt. For der skal være rum og plads til forskelligheder, som der nu er, når generationer mødes.


Rum og plads til alle, mad i lange baner, spil og grin og alvorligheder. Som familie kender vi hinanden ud og ind, vi griner af og med hinanden, nyheder udveksles. I en landmandsfamilie taler man ALTID vind og vejr og økonomi indimellem - det kan ikke være anderledes, jul eller ej. Kritisk sygdom har sneget sig ind, men bliver taget med ophøjet ro. Sådan er det, når man er forhenværende landmand.


Hjem til jul, og lige få en lille snus af sin barndoms jul. Dengang, hvor det var min far, der boede hus om hus med sine forældre, og dengang hvor jeg ikke kunne forestille mig andre steder at holde jul end hos min farmor og farfar.


Så skøn en dag har det været - nu vil vi læne os tilbage, slå mave, og glæde os til de sidste forberedelser i morgen til vores egen lille jul her på mejeriet:-)

16 kommentarer:

  1. Sådan er det jo. Traditioner der ændres stille og roligt. Ens tro på at barndommens traditioner ikke kan ændres bliver brudt og nye kommer til. Det er jo også en del af livets omdrejningspunkt.

    Jeg ønsker dig og dine en glædelig jul.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  2. Hvor ser det smukt ud.

    I er heldige at have den fædrene gård at vende hjem til.

    SvarSlet
  3. Dejligt at have gode bardomsminder, som i har fået mulighed for at opfriske.
    God jul til dig og dine

    SvarSlet
  4. Sikke smukke rum. Et perfekt sted at samles.
    Glædelig jul.

    SvarSlet
  5. Et pragtfuldt sted I har at mødes. Tænk at kunne holde jul i sit barndomshjem, det må da være fantastisk. Jeg håber i får en god en af slagsen. Glædelig jul til dig og dine.

    SvarSlet
  6. Ja tænk sig at de stadig kan være sådan at man har lyst til at føre slægtsgården videre, det tager jeg hatten af for. Håber I får en rigtig glædelig jul.

    SvarSlet
  7. Fantastisk. Det lyder bare så dejligt. Der er noget over det der med barndomshjem på en slægtsgård. Kun få forundt, tænker jeg.
    Jeg håber i får en dejlig jul på mejeriet.

    SvarSlet
  8. Det er bare så skønt med den slags rofæstede traditioner.
    hilsen Mona

    SvarSlet
  9. Sikke hyggelige billeder :-)
    Glædelig jul til dig og din familie.

    SvarSlet