onsdag den 10. juli 2013

Ostemus

Jeg har lige et par fridage indtil lørdag aften. Cecilie og jeg skal på tur, for hun har jo sommerferie, og har været lidt overladt til sig selv, mens vi andre i familien har arbejdet. De to store har sommerferiejob 5 meter fra hoveddøren. Fra 6-14. Ostepakning, ostevending, osterensning, kartonsamling, etiketpåsætning...8 timer om dagen, 5 dage om ugen for Lines vedkommende og Katrine tager skraldet med 6 dage om ugen, for hun skal stå i ostebutik fredag og lørdag. 


Katrine har haft jobbet i sommerferien i flere år, mens Line overhovedet ikke har haft interessen, og derfor er sluppet med enkelte dage i de sidste sommerferier. Men jeg skal love for, at den er vendt denne sommer. Hun kan ikke få nok arbejde. Hun glæder sig ligefrem. Hun nyder nok ikke ligefrem selve arbejdsfunktionen, men hun nyder det nye arbejds-fællesskab i mejeriet og ostepakkeriet. Jeg har ikke hørt hende klage én eneste gang i år, tværtimod fortæller hun i et væk, når vi samles til aften. Så i tiden er de tre, og ikke kun én til at fortælle om, hvad der foregår ovre på den anden side. Det glæder altså mit moder-hjerte, at hun får muligheden for at opleve det gode arbejds-fællesskab, for det er så vigtigt, synes jeg.
Med det gode vejr om aftenen bliver der øvet kraftspring, vejrmøller, bro, og håndstand.


Du kan da vist godt fornemme, at jeg er lidt stolt af hende, kan du ikke?


6 kommentarer:

 1. Og med god grund :-) Vores to børn tog et halvt år herhjemme på gården efter gymnasiet. Det gav dem en rigtig god fornemmelse af deres fars arbejde og han fik set, at de begge kunne arbejde og være selvstændige. Tillykke med og til studien, jeg kan ikke helt se/huske om studinen og gymnasten er den samme?

  SvarSlet
 2. Tak, Lene. Det kan være en fordel, at have muligheden for at guide de unge på vej:-) Nej, studinen er Katrine på 19. Hun tager et år med arbejde som studentermedhjælp på sit tidl. gymnasie. Line er 15 år, og skal i 10 klasse efter sommerferien.

  SvarSlet
 3. Jo det er fuldt forståelig. Vh Lykke

  SvarSlet
 4. Der er både ret og pligt til at være stolt. Jeg er fuld af beundring for evnen til at gå i bro på den måde.

  SvarSlet
 5. Jo det er der selvfølgelig ingen tvivl om :))
  Skønt med arbejdsomme børn der er gerne vil :)

  SvarSlet
 6. Selvfølgelig er du det og det kan jeg godt forstå. Vi ønsker jo kun alt det bedste for vores børn og det er dejligt at opleve, når de har det godt og ting lykkes for dem.

  SvarSlet