lørdag den 8. august 2009

Ferie i glimt



Ferien startede i Trend i Sommerhus. Det betyder masser af natur, ild i brændeovnen (ihvertfald denne sommer), ingen luksus (ingen opvaskemaskine, internet). Skønt og ukompliceret. Nordjylland og Limfjordsområdet er bare det bedste. Cecilie og Line elsker at bade i Limfjorden trods ustadigt vejr og krabber og tang. Katrine foretrækker at gå langs vandkanten iført passende (varm) påklædning og hygge med Molly og Silke.
Hyben var ikke helt modne, men Katrine og jeg fandt nogle blå bær imellem lyngen, som vi først troede var blåbær eller mosebøllebær... Ved nærmere efterspørgsel hos farmor, viser det sig at det er revelsbær. Der var mange, og når man først kommer igang, kan man ikke holde igen. I fryseren ligger altså et kilo revelsbær - ved ikke om de kan bruges til noget? Måske revelsbærsnaps? Det skulle da blive hyggeligt i vinter at tage bærrene op og lave en lille julesnaps med duft og smag af sommer.

Til sommerhuset hører også ferielæsning: Det blev til "Vejen til Jerusalem" af Jan Guillaume - den første af en triologi. Kan klart anbefales - slugt på 3 dage.

Læsø, Tanggården
















Næste stop Læsø, fordi vi havde muligheden for at bo i nærmeste families sommerhus, som er en Tanggård. Der er ca 20 af slagsen tilbage på Læsø. Taget er lavet af ålegræs, og ca 300 år gammelt. Man lagde tangen på i ca 3 meters lag, og efterhånden som årene går falder taget lidt sammen. Et andet kendetegn ved en Tanggård er bindingsværk samt det lave loft. Det fik os der er over 1,75 m høje, at mærke
















Læsø har et stort udvalg af gode råvarer: fisk, skaldyr (jomfruhummer især) kantareller, lynghonning, der er væld af små boder med nye kartofler, friske grønsager, hjemmestrik og andre hjemmelavede ting. Byder på smuk natur med havet til alle sider. Dejlig ø, især hvis vejret er med.

Der er kunsthåndværkere: glaspuster, pottemagere, malere, og så er der selvfølgelig Læsø uldstue, som også er indrettet i en gammel Tanggård. Specialet er spundet uld af egne får. Absolut et besøg værd, en meget smuk og stemningsfuld gammel Tanggård.

Læsø salt giver sig selv - det er det dejligste salt, fyldt med mineraler og sporstoffer, som kun findes i lige netop Læsø saltet.

Ellers gik ugen med havneture, god mad og natur. Og strikning i ledige stunder naturligvis.



Med adskillige buler i hovedet og dejlige naturoplevelser rigere gik turen tilbage til Jylland.

9 kommentarer:

  1. Dejlige billeder, Charlotte. Det ser ud til I har haft en hyggelig og dejlig ferie.

    SvarSlet