tirsdag den 17. november 2009

Julegaveidé.

"Jeg vil altså så gerne have helt rødt krøllet hår", siger ældstepigen. "Hmm, nu er du jo født med lyst glat hår", siger moderen (til barnet).

Faderen siger: "Jamen, det er da bedre, at du lever det ud nu, brug du bare en måneds lønpenge på krøller og få farvet rødt hår - det skal gøres nu, og ikke når du bliver over 40 år ligesom mor".

Moderen tænker: "Jeg har en trumf i baghånden". Barnet har jo selv læst bogen "Sådan piger!, og hun var vild med den. Samtlige veninder har lånt den, og ivrigt læst den... Katrine har flere gange citeret fra den, bl.a. fra afsnittet om selvværd og selvtillid: "Prøv at forestille dig, at du er et træ. Alt det, som er over jorden, træstammen og trækronen, det er din selvtillid, det er det, du viser alle andre omkring dig - alt det, du gør, og alt det, du kan. Det, som er under jorden, dit rodnet - det er dit selvværd. Det kan andre ikke se, men du ved, hvem du er, og du ved, hvad der er vigtigt for dig.
Målet er, at du har masser af selvværd og selvtillid, at du bliver et harmonisk træ med et godt "rodnet" og en flot "trækrone". Kilde: "Sådan piger!",2009.

Senere citat: "HUSK: Hvis man nu er født som et birketræ, er det dumt at tro, at man skal være et grantræ. Det er bedre at forsøge at være et rigtig godt, sundt og smukt birketræ. Altså være glad for den du er, og droppe tanken om, at du hellere skulle være noget andet. det bliver man ikke lykkelig af.
Tænk på de piger, som hele tiden sammenligner sig med andre og hellere vil have noget andet end det, de har. F.eks. en pige på 1,50 m, der gerne vil være 1,80m, eller en lys rødhåret pige med fregner, der hellere vil være en mulat. De piger ønsker sig noget, de aldrig kan blive. I stedet kan de bruge energi på at blive tilfredse og glade for det, de har eller er. Kender du sådan nogle piger, eller har du selv de tendenser?" Kilde: "Sådan piger!", 2009.

Jeg synes der er nogle rigtig gode metaforer, bogen er skrevet i et letforståeligt sprog, og pigerne elsker den. Den rammer plet. Den koster små 200 kr, den er alle pengene værd. Den er skrevet af to kvinder, sygeplejerske og sexolog Marianne Egense, og NLP konsulent og coach Annlil Frolov.
En god julegaveidé til teenagepigen....

12 kommentarer:

  1. Den skal jeg vist have et nærmere kig på - har mindst 1 teenager, der med fordel kunne læse den :-))).

    KH Gittemay

    SvarSlet
  2. Dora, selv tak, dejlig blog du har:-)

    Gittemay, jeg er sikker på, at hun vil elske den:-)

    SvarSlet
  3. Det lyder som en dejlig bog, Charlotte, det er smukt at læse, hvad du skriver!

    SvarSlet
  4. Tak Charlotte, din er også dejlig, bogen er en rigtig god julegave ide.:0)

    SvarSlet
  5. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet