torsdag den 2. september 2010

Det har tawn a' piiin..(det har taget pinen)

..sagde en patient til mig i dag, da jeg spurgte ind til det smertestillende, jeg havde givet lidt tidligere på dagen. "Har du slet ingen smerter mere, når du går på benet?" "Næj, men nu har æ jo int gån så møj på'et, såå æhh (Nej, men nu har jeg jo ikke gået så meget på det, så æhh)" Det er rigtig flot at Susse fik en pris for sit flotte rigsdansk, men hurra for dialekter og forskelle - jeg elsker dem..og jeg forstår hvert et ord:-)

11 kommentarer:

  1. Ja men det der er nu heller ikke den sværeste dialekt.

    SvarSlet
  2. Ja, hvor er det pragtfuldt med dialekter...

    Jeg er vendelbo og gift med en midtjyde; det gi'r til tider nogle spøjse episoder...

    SvarSlet
  3. Helvig, jeg synes der er et bestemt område på Mors/Salling som for mig kan være meget svær at forstå, men det kommer jo også an på, hvilke ører der hører:-)

    Blæksprutten, det giver et lille smil på læben engang imellem, bare det ikke går den anden vej og der opstår misforståelser - især indenfor mit fag er det jo vigtigt at jeg forstår patienterne helt korrekt:-) Og spøjse episoder? Det kunne jeg da godt tænke mig at høre noget mere om:-)

    SvarSlet
  4. Hvor skønt med dialekter, ligesom jeg ville ønske, det ikke skulle være så moderne at slynge om sig med feks. engelske ord for alt muligt. Jeg havde engang en dansklærer, der sagde: "Den, der bander, magter ikke sit sprog", men det kan jo også gælde for brugen af udenlandske ord bare fordi det lyder smart måske.
    Din pt. lyder som en dejlig lun jyde, der bestemt ikke overdriver, som en ægte jyde aldrig gør c'',)

    SvarSlet
  5. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet