onsdag den 13. oktober 2010

Juleøl

Et lille hjørne af laboratoriet på mejeriet er indrettet til noget ganske særligt. Et minibryggeri. Det er mejeristens hjørne. Kun hans. Det er hjemmelavet - det hele.
Det er tid at brygge juleøl. Øllen skal sælges på julemarked på Ulstrup slot, hvor Løveklubben har julemarked. Malten er ved at "maske" . Det vil sige at der cirkulerer varmt vand for at udtrække malten af bygkornene. Temperaturen skal justeres under maske-processen.Recepten, som er påtapet på væggen ved siden af anlægget anviser hvordan. Recepten på IPA.
Uhh, hvor den er god. Det er den bedste øl, der findes. Men før vi kan nyde den, skal den maskes, så tilsættes 4 slags humle, koges, tilsættes gær. Den skal stå og gære i 14 dage. Hældes på sterile flasker eller anker. Denne brygning skal på anker, for den skal sælges til julemarkedet på Ulstrup slot den første week-end i december.

Det er da næsten som at lave ost..

15 kommentarer:

  1. HI HI! Jeg kan næsten høre ham sige det;)

    SvarSlet
  2. Ej, hvor lyder det hyggeligt med hjemmebrygget juleøl...

    SvarSlet
  3. Trillemor, det er skønt, at han er næsten er nødt til at lave øllen til julemarked, ellers blev det vist ikke til det:-)

    Blæksprutten, jeg nyder det, det er hyggeligt, og det smager faktisk rigtig godt. Heldigvis er det ikke i køkkenet, for det lugter bare så forfærdeligt:-)

    SvarSlet
  4. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet