lørdag den 2. april 2011

Hvem er du?

Du, der titter ud gennem fuglekassens indgang. Igen i år har du travlt med at "mudre" fuglekassen til, med ekstra udhæng - hvorfor gør du det?
Imens jeg sidder på terassen og nyder forårssolen med pausestrikketøj, er jeg tilskuer til den årlige tilbagevendende begivenhed. NU vil jeg altså vide, hvem den fugl er. Sidste år var jeg sikker på, at den var en skovløber, fordi den løb op ad træet for at finde insekter i barken. I år har jeg fået ny linse til kameraet, så jeg kan zoome tættere på uden at forstyrre arbejdet.
Ved nærmere eftersøgning har jeg fundet ud af, at det er en spætmejse. Den løber op og ned af træet (en skovløber løber kun opad). Det er karakteristisk for spætmejsen, at den "klistrer" mudder omkring indgangen til redden, simpelthen for at gøre hullet mindre, så andre større fugle ikke kan komme ind og udkonkurere redepladsen.
Der skal laves nogle flere fuglekasser - Line, Cecilie og Steen er klar på opgaven, for der er højsæson meget snart.

7 kommentarer:

  1. Pudsigt med de fugle :0) Hvor sjovt at den mudre hullet til. Godt du fik en ordentlig linse på og opklarede mysteriet !

    SvarSlet
  2. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet