lørdag den 29. juni 2013

Dimission på Katedralskolen..

..er vel overstået. Det var koldt, fugtigt og slet ikke egnet vejr til søde studiner i tynde hvide små kjoler og bare ben. Vi andre frøs også, selvom vi var godt klædt på.


Hjemme havde vi varmeblæser på i teltet, så ingen forfrosne gæster her. Nu er kransekagen spist, vores telt igen ryddet, og vi venter på tørvejr, så teltet kan tørre, pakkes sammen og senere blive brugt til en konfirmation, 50-års fødselsdage og kommende sølvbryllup.


Selvom det var en kold oplevelse, var det dog en særlig oplevelse på Katedralskolen.


Katrine fik eksamensbevis og ovenikøbet Lærer Sixhøjs mindelegat på 3000 kr for fremragende fransk kundskaber. Behøver jeg at nævne, at vi er stolte? Og glæder os på hendes vegne. Sliddet har betalt sig.
For studinens vedkommende er der blevet festet igennem siden tirsdag, vi har set hende i korte glimt, hun har  indimellem ringet og fortalt, at hun var i live. I går afslørede hun, at hun natten inden dimissionen havde nattenøgenbadet i Sønder Sø eller også var det Nørre Sø, det kunne hun ikke huske. Og jeg som sov derhjemme så sødeligt og roligt hele natten! Hun havde ondt i halsen og hun var træt i morges, nu står der sidste festdag med studenter kørsel på programmet. Jeg har kørt hende til toget med afgang til Viborg, og forsynet hende med et varmt tæppe, for selvom det er næsten højsommer, er det koldt som bare f......og så er det rart med et tæppe i åben lastbil:-)
Jeg har snart brugt en uges ferie, på mandag er der hverdag for os igen, og det er egentlig også helt rart.

7 kommentarer:

 1. Det er godt, de får festet. Lige de her dage kan ikke gøres om! Håber ikke, hun redder sig en halsbetændelse. God ferieuge!

  SvarSlet
 2. Ja, det har ikke just været eksamensvejr. Håber alligevel hun får nogle skønne dage med masser af fest.
  Hjertelig tillykke med hende.

  SvarSlet
 3. Tillykke med studinen. Vores mellemste blev også student i denne uge, så vi har også holdt 2 gange studenter fester. Det er noget ganske særligt og helt fantastisk, at fejre de fine hvide huer. Og måske er det godt, at vi ikke ved hvad de laver når de er afsted til fest:)

  SvarSlet
 4. Det er bare godt, man ikke ved alt, hvad de laver.....
  Hvor er det flot med legatet. Uh, du kan være stolt.

  SvarSlet
 5. Stort tillykke til studenten og hendes familie, og ja, jeg husker hvordan man som forældre bliver helt forpustet af en sådan uge med hue, fester og meget mere. Også tillykke med legatet, skal hun studere fransk?

  SvarSlet
 6. Tak for alle kommentarer og lykønskninger. Til fru Knudsen: Katrine skal ikke studere fransk, og det er kun en betingelse for modtagelse af legatet, at hun skriver under på, at hun agter at læse videre på højere læreanstalt.

  SvarSlet
 7. Et forsinket tillykke skal lyde herfra. Det er en stor dag og man bliver så stolt. Tillykke med legatet.

  SvarSlet