fredag den 21. juni 2013

Jeg aber efter..

..og strikkehumøret er højt. Med silende regn og efterårsmørke og en nattevagtsweekend af de seje i vente. Rigtig rigtig skønt strikkevejr:-)
 For tiden går jeg med lidt spænding og sommerfugle i maven, for den ene tager folkeskolens afgangsprøver, og den anden tager studentereksamen. Den ene fejrede sin sidste eksamen i går, og hun holder nu sommerferie. Line er rolig og velafbalanceret, karakterer gælder ikke verdens undergang, og jeg kan fortælle dig, at du ikke kan mærke på hende, om hun har fået 2 eller 12. Hun er en gambler, der tror på sit held, og der bliver læst til eksamen, fordi det er en pligt. Nu er folkeskolens 9 klasses afgangseksamen i hus - den er bestået, og hun er svært tilpas:-) 
Den anden går op i karakterer, som gjaldt det livet - og det gør det det jo nok også, når det kommer til arbejdslivet. Jeg bliver dagligt præsenteret for potentielle eksamensgennemsnit, for hun mangler én sidste på tirsdag, før hun kan sætte huen på. Hun får et gennemsnit på studenterbeviset på et rent 10, hvis hun får 03 på tirsdag. Præcis i dag har hun fået at vide, at hun har fået fuldtidsjobbet som piccoline på Viborg Katedralskole 1 år frem efter sommerferien. Ja, hvad mere kan man så ønske sig?Cecilie sejler i kano. Karakterer fylder intet som helst endnu. Skolen er et sted, hvor man er sammen med sine venner, og det er dét indtil videre. Jeg havde fornøjelsen at være chauffør til Tange Elværket. De skal sejle til Bamsebo Campingplads en effektiv kanosejlads på 6 timer, så lige om lidt forventer vi at møde en flok regnvåde og trætte teenagere.
På vej til Tangeværket spurgte Kristian mig: "Øhh, du Cecilies mor, Charlotte, hvad øh, må man egentlig godt tisse i vandet?"
"Ja, det sker der vel ikke noget ved, det er jo en stor å. Men det skal du nok ikke, for man må ikke stå op i en kano, mens den sejler"
"Jubii, hvis jeg skal tisse, så får jeg bare kanoen til at kæntre, så vi falder i, og så kan jeg tisse!"


Behøver jeg at fortælle, at jeg er rigtig glad for, at Kristian ikke skulle sejle i samme kano som Cecilie:-)

6 kommentarer:

 1. Den bliver da aveskøn den trøje-griner-sjovt livligt abehoved,det kan man da kun blive i godt humør af at se på .Det er ikke altid nemt at blive voksen,og de krav samfundet stiller,man kan godt indimellem sukke stille over at det bliver svært for alle at passe ind ( har selv en søn med ADHD,som har været heldig at finde en læreplads som scootermekaniker som kan rumme ham,men det har bestemt været en noget bumblet vej for ham indtil da)Rigtig god weekend til jer,selvom der skal arbejdes

  SvarSlet
 2. Herlig troeje du har gang i. Den traekker smilet frem. Saa er det jo spaendende om Kristian er blevet doebt "Kanotisseren" efter den tur hihi.

  SvarSlet
 3. Hvor ser den skøn ud dit abekatte-trøje :))
  Jeg smiler lidt, for var det ikke Bamsebo camping Casper og Frank kom til på deres "Tour de fis".

  Hvor er det dejligt at det går så godt for dine piger - tillykke med det hele!

  SvarSlet
 4. Skøn trøje du er i gang med.
  Sjovt så forskellige børn kan være, selv om de er vokset op sammen.
  Håber kanotisseren holder sig til de er kommet i land igen.

  SvarSlet
 5. Herligt med de forskellige personligheder. Studenten er nu en klog pige, for det giver alverdens muligheder med en god eksamen i dag. Flot, at hun allerede har arbejde.

  SvarSlet
 6. Smuk trøje du er igang med.

  Vi skulle have været på Bamsebo camping denne week-end, men desværre så blev det ikke til noget. Kunne ellers have været sjovt at sige hej til dig.

  Tillykke med det mellemste barn nu er færdig og at det ældste er på tirsdag. Jeg husker det godt, de dage hvor man får nævnt mulige gennemsnit. Det får jeg så stadig både fra ældste og mellemste, for deres videre studier gør så at der er eksamen hele tiden.

  Kh. Lis

  SvarSlet