mandag den 25. februar 2013

Dagen i dag er dagen..

..hvor Line er blevet optaget på Viborg private Realskole. 10.klasse er nu sikret.


Jeg har aldrig kunnet forstå de forældre, der har valgt private skoleordninger fremfor folkeskolen. Længere transport. Det sociale halter, fordi barnet ikke går i skole med dem, der bor i nærheden. Lugter af snobberi.  Efter min mening. Måske fordi jeg tror på, at forældre langt hen ad vejen bærer en stor del af ansvaret for et barns faglige og sociale kompetencer. Så er skolens niveau ikke altafgørende, men det er barnets hverdag i forhold til muligheden at se kammerater og gå til fritidsaktiviteter. Det er for mig allervigtigst.


 Line har et ønske om gymnasie engang,  hun er bare ikke klar endnu. Pligtopfyldende er hun, hun kan stå op til tiden, hun passer sine lektier, hun er social, det faglige er fint, og også godt nok til at komme på gymnasiet, og så alligevel vil hun komme til at skulle hænge i med neglene for en studentereksamen. Den lokale 10. klasse i folkeskolen har et ekstremt dårligt ry, så fordi Viborg Realskole har reddet hendes fars skolegang og (efter hans eget udsagn) har gjort ham til det han er i dag, ja så bliver det sådan.
Vi var til behagelig samtale på Viborg Private Realskole i torsdags med en særdeles behagelig viceskoleinspektør som foretog en særdeles konstruktiv forventningsafstemning, og så var det bare op til os. Vi gav svar i går, og i dag er hun optaget. Sådan og slut med det.

9 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig, rigtig god plan! Mon ikke hun bliver glad for det? Tillykke med det og held og lykke.

  SvarSlet
 2. Tillykke til Line. Det bliver et godt år. Hvis den er som på Kolding Realskole, kommer hun til at slide idet, men kan så det meste på rygraden i 1.g og kan så tage sig mere tid til det sociale.
  Vores den mellemste fik også et 10 kl. for at blive klar.
  Vores har så gået på privatskole alle tre. Lillebror går der så lige nogle år endnu, sådan 6-7 år.
  Hvordan man vælger tror jeg er som ens situation er på tidspunktet, og er helt op til familierne.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 3. Vores yngste har fået på fri/privatskole hele sin skolegang de 2 ældste for hhv 3 og 2 år på friskole. De er ikke i tvivl om at det har været super godt. De har alle 3 gået på efterskole før gym, hf og læreplads. Der kan være mange grunde til at vælge fri/privatskole vs folkeskole. Vi har med et af vores børn valgt folkeskolen fra, men i 2 andre tilfælde valgt friskolen til og der er rent faktisk forskel på de to valg.

  Håber din datter får en fantastisk 10 kl

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
 4. Jeg tror det er et rigtig godt valg, har selv gået på privat Realskole, i 3 år, den reddede også min skolegang.
  En privat skole har et andet forhold til eleverne, de bliver set på en anden måde.
  Så held og lykke med valget.

  SvarSlet
 5. I har taget det bedste valg. Vores datter var heller ikke klar til gymnasiet og valgte 10. kl. På Viborg Private Realskole og det har betydet et godt skoleår og efterfølgende godt gymnasie forløb. Hun er godt igang med 2. g og det går fint.

  SvarSlet
 6. Tillykke med det. Vores 4 har også skiftet til privatskole, - de 2 i 9. klasse og de to i 10. klasse, og de havde alle 4 modnende år, som var godt grundlag for en god gymnasietid.

  SvarSlet
 7. Hvor er det godt - det handler jo om at tage vare på sine børn!
  Stort tillykke til Line, jeg håber hun bliver glad med beslutningen ;O)

  SvarSlet
 8. Det lyder som en rigtig god ide, jeg håber hun bliver glad for det.

  SvarSlet
 9. Hm ja, vi valgte den offentlige der hørte til vores vej,da vi flyttede til byen. Inden for et år blev den ældste helt gennemsigtig. Han blev flyttet til en anden skole, havde en nogenlunde skolegang men gik i hi i 8. Han går nu på privat 10'ende klasse og det har været et hit uden lige. Fra 4 og 7 taller og "ikke egnet til gymnasiet" til 7, 10 og 12 taller, gymnasieplads og "har I flere børn vi må få?".
  Den mellemste startede i samme folkeskole og har nu en depressionsdiagnose efter adskillige års mobberi i begge folkeskoler.
  Den yngste er startet i en anden folkeskole - og vi har fingeren på pulsen. Der skal bare være det mindste tegn på mistrivsel, så er han flyttet til privat. Hvor de åbenbart har en anden dagsorden for mobberi end i den kommunale.

  Jeg tror at omplantningen til en ny 10'ende klasse er alt afgørende. Faktisk burde det ske allerede i 6-7 klasse, lade børnene slippe ud af gamle roller og møde nye mennesker, måske sjælevenner. Og for alt i verden, lade NYE lærere tage imod dem, og se dem som små voksne og ikke bare større udgaver af de børnehavebørn de engang modtog.
  Held og lykke med den nye skole.

  SvarSlet