torsdag den 10. oktober 2013

Dagsorden: Vindues maling og farvning af bryn og vipper

Dagsordenen de sidste 2 dage har været vinduesmaling. Indvendig og udvendig, når jeg nu har fat i sprosserne.


Jeg låner Steens plads i fyrrummet, perfekt til vinduesklargøring og maling. Her er lunt og tørt, og hvis man forstår at indrette sig med radio, kaffe og rugbrødsklapsammen, jamen så er det helt hyggeligt.


Vinduerne er gamle med etlagsglas og kit. Der skal forsatsruder i om vinteren, det er bøvlet, men træet er helt frisk, og jeg kan lide dem som de er. Helt alene har jeg arbejdet i flere dage, det er i orden, så længe jeg véd, at det er tidsbegrænset.

Jeg har haft selskab af en enlig fasankok, som går rundt i haven, og skoven omkring. Jeg har en mistanke om, at han har svaghed for kaprifoliebærrene, for her nipper han så ofte han kan få fred til det. Så snart jeg dukker op med kameraet, piler han fornærmet afsted, og gemmer sig inde i træerne. Helt forskrækket bliver han alligevel ikke, for så snart han tror, at jeg er ude af syne, dukker han op igen.


Om aftenen henter jeg Line, vi får handlet ind til aftensmad. Jeg får referat af dagen i frisørsalonen, og efter oprydning går der ikke mange halve timer, før barnet går i seng for at sove 12 timer - det er hårdt at være i praktik som frisør. Jeg skal hen og besøge hende i frisøfsalonen om et øjeblik, for hun har brug for en prøvekunde til at lære at farve øjenvipper og bryn. Det er ellers ikke noget jeg normalt får gjort, men en overspringshandling midt i malerarbejdet, det siger man da ikke nej til, vel?
3 kommentarer:

  1. Dejligt at ens mor har mod på at prøve nyt :-) Og du er da flittig i din ferie.

    SvarSlet
  2. Godt med lidt adspredelse i arbejdsferien, du bliver sikkert flot med de bryn og vipper

    SvarSlet
  3. Jeg kan sagtens følge dig med at vinduerne skal holdes vedlige og ikke skiftes, de er så smukke, så kan man sagtens leve med at det er træls arbejde med forsats vinduerne når de skal op og ned. Vi havde altid fugt sugende pulver imellem. Har i også det? God week end. Kh. Lis

    SvarSlet