lørdag den 14. september 2013

Sct. Juul på mejeriet

Af og til må jeg bare fortælle lidt om, hvad der sker her på mejeriet. For de gør det så godt. Jens Juul (Gammelnok) har 45 års erfaring indenfor blåskimmelosteproduktion. Danmarks bedste, vil jeg vove at påstå. Det er ham, der hidkaldes til mejeriet, når der skal udvælges oste til udstillinger, når der skal forbedres kvalitet, og når der skal udvikles nye blåskimmeloste. Mejeriet er heldig at have ham på sin side i konkurrencen.


I 1997 blev Jens fotograferet i forbindelse med en artikel i Mad og bolig. Dengang på Skytsbjerg mejeri. Heldigvis kom han til Drøsbro Mejeri, da Steen blev driftsleder, og siden har blåskimmelostene under Jens kyndige vejledning, vundet Danmarksmesterskabet 2 gange.
Idag er han kun her, når pensionen tillader det. Se lige hans flotte ost, udviklet udfra 45 års erfaring. Den smager som en vinder, og den vandt 1. plads ved Food Festival i Århus 2013.

I

Og så hedder den Sct. Juul...efter Jens, som pryder forsiden:-) Stolte traditioner og godt håndværk, som vi andre kan nyde godt af. Du skulle tage at prøvesmage den... 
PS: Den kan endnu kun købes i Drøsbro og Mammen Mejeris ostebutikker, men sælgeren arbejder på at få den ud til diverse ostehandlere.

4 kommentarer:

  1. Det lyder som om det er en ost, lige til mig:-) den vil jeg da holde øje med om den lander hernede i det sydlige.

    SvarSlet
  2. Det lyder som en ost jeg gerne vil smage. Hvor er det smukke billeder, der er jo masser af historie i dem. Synes jeg. Det må vist være på Aarhus kanten den kan købes så ? Ellers må du lige hjælpe mig lidt.

    Kh. Lis

    SvarSlet