lørdag den 4. januar 2014

Et KRAM

KostRygningAlkoholMotion.
 
I alt for mange år har jeg haft dårlig samvittighed over manglende motivation til at dyrke motion. Jeg har haft et blodtryk der ligger lige på grænsen til at være for højt, en høj hvilepuls, samt følelsen af at være i ekstrem dårlig kondition. 2013 blev året, hvor jeg fandt den motionsform, der passer til mig. Godt hjulpet på vej af Steen, da han insisterede på, at jeg skulle med ud at cykle. I foråret købte han en god racercykel, og han har cyklet flittigt hele sommeren. Racercykling siger mig intet, men stædig og vedholdende købte han i efteråret to mountainbikes, da jeg gav et lille mummel om, at det måske kunne være noget for mig.
 

Dørtærsklen til motionscentret kommer jeg vist aldrig over, det siger mig heller intet. At løbe vil jeg gerne, men det er hårdt for hofter og knæ. Jeg løber indimellem, men kun en runde på 4 kilometer ad gangen, og så kan jeg sådan cirka nærmest ikke gå i to dage efter på grund af smerter i hofte og knæ.
 Cykling er mindre belastende, og det giver mening med vintersol, vind, tågeregn i ansigtet. Det giver mening, når det er en rigtig bakke, der skal bestiges, eller når det er strid modvind der skal bekæmpes. Det giver mening, når man hjemmefra planlægger ruten, har et mål, og kommer ud og ser de små veje og landsbyer, der ligger i 20 kilometers radius. Det giver mening, at følge med i, hvad der sker omkring mig, mens jeg cykler. Sporten hænger ved, nu på 3. måned, og jeg har været heldig, at vinteren er mild med plusgrader, så det kan lade sig gøre. Jeg kan mærke, at det gør godt for hjerte, lunger, velbefindende og overskud. Et lille skub skulle der til, og en stor tak til min bedre halvdel er vist sin plads:-)

16 kommentarer:

 1. Hej seje. Når jeg ser på dig, tænker jeg: husk altid, at cykelhjelmen skal sidde langt nede i panden for at hjælpe. Hvorfor har vi kvinder mon ideen, at den skal sidde i nakken? Desværre ser jeg rigtig mange med den ide.
  Håber ikke du tar det ille op----- godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør den normalvis også, cykelhjelmen er justeret ind, den skal jo ikke sidde som en sommerhat:-)

   Slet
  2. Og nej, jeg tager det bestemt ikke ilde op:-)

   Slet
 2. Godt cyklet, det har da også lige været en vinter til cykling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, lidt held og lidt motivation og så et lille skub gjorde udfaldet:-)

   Slet
 3. Hvor er det skønt at du har fundet noget du kan li', for du har ret motion skal der til :)) Godt med en mand der kan skubbe på den gode måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for et lille skub, for jeg havde aldrig selv stillet op hos cykelhandleren! Jeg er stadig glad for at cykle, og jeg tror det holder ved:-)

   Slet
 4. Dejligt, at du har fundet en motionsform som du trives med. For nogle år siden cyklede manden og jeg også en del mountainbike til stor glæde og god motion. Men så blev tiden knap og .... ja, alle de dårlige undskyldninger:)
  Nu er jeg startet op på et løbeprogram og indtil videre holder jeg det med løb 3 gange om ugen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Flot med løb 3 gange om ugen, skønt at finde en rytme:-) Jeg tror også, at man på kortere tid kan opnå en bedre kondition ved løb end ved cykling. Det føler jeg selv, hvis jeg en dag har knapt med tid, og det er nogle helt andre muskler man bruger - skal jeg lige hilse og sige:-)

   Slet
 5. Cykling er en super god motionsform. Jeg cyklede meget nogle år, og opdagede sider af Nordjylland, hvor jeg sjældent kommer i bilen. En herlig form for opdagelse - og motion :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønne Nordjylland vil jeg op til i sommer. Vi vil tage cyklen med til Nationalparken, jeg tror, der er enten guidede ture, eller man kan selv cykle rundt. Mon du er holdt med at cykle?

   Slet
 6. Ja jeg kan se at der er en der har omtalt din placering af cykelhjelmen, jeg har tænkt på det siden jeg så det første billede af dig, at du skal have rettet på remmene, og det er dem ved ørerne, den er for løs bag øret, ( jeg har været trafiklærer, i en periode) Jeg har rettet utallige remme, du er nødtil helt at lukke dem op for at få den rigtige længde. Hjelmen skal godt ned i panden, ellers har den ikke mulighed for at beskytte ansigtet.. God fornøjelse. Vh Lykke

  SvarSlet
 7. Tak for tippet, men det er altså for længst rettet til. Billedet blev taget af min datter første gang jeg havde den på i oktober måned:-)

  SvarSlet
 8. Hvor er det skønt, - man skal jo netop finde den motionsform, der giver mening.

  SvarSlet
 9. Hvor er du bare sej. Dejligt, at du kan lide at cykle.

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare godt, at du har fundet en motionsform der tiltaler dig. Det er alt afgørende, at det er noget man kan lide, for ellers bliver det simpelthen ikke til noget.

  SvarSlet